Първоначално публикувано от
Vlad
Това е лесната част. Като условия мисля да е споделяне на печалбите. За малки сметки 60% за "клиента" 40% за мен, за по-големи сметки съотношението е 70-80% за клиента и 30-20% за мен. Не съм решил точно колко да бъде. По-принцип търгувам различни инструменти, но за това което предлагам ще се търгуват само 28 валутни двойки. Очаквам максимален спад на баланса около 5-10% и доходност около 60-70% - за година. За начина на търгуване няма много за казване. С години практика и наблюдение съм избрал начин който ми приляга и е доста опростен. Търгувам месечни графики с вход, на 5 минутна. Стремя към къси стопове и печалби поне 1:5. Имам план БВГДЕ..... когато План А се обърка - удари стопа. Не се притесняам. Позициите са от няколко часа до седмица-две. Но много рядко. Входовете са главно в период на ниска волатилност или при пробив на такъв период. С приложение за МТ4 следя и аналзирам състоянието на всички валути който ми трябват. Така избирам какво и как ще търгувам. Нещо като мой индекс за всяка валута.
Новините са важни но за мен не са от голямо значение. Идеологията ми е такава че, фунтаменталният анализ е моята месечна графика.
SL, TP и Lota за всяка двойка се пресмята в проценти, по мой параметри. Така позиция в EURUSD и CHFJPY имат еднаква Сума стоп и профит.
Какво друго? За самото предложение, че всеки реално може да наблюдава сметката си, и във всеки момент може да прекрати съвместната ни работа. Не предлагам начин за бързо забогатяване, а стабилен дългосрочен разстеж.
Ще кажа, че в момента управлявам сметка на американска prop фирма, и търгувам fixed income securities. Но смятам да прекратя дейността си с тях, ако не променят някой от условията си. Това е между другото.
Какво мислиш?